Scheidingshulp: maak gelijk de juiste keuze

Er zijn tegenwoordig heel veel professionals die de scheiding voor u kunnen regelen. Iedere professional heeft zijn eigen insteek en expertise. De één is bijvoorbeeld expert op het juridische vlak en de ander juist weer in het begeleiden van de gesprekken. In onze kennismakingsgesprekken horen we dan ook dat veel mensen best wel keuzestress hebben gehad. Helaas ervaren wij ook dat mensen spijt hebben van hun keuze, bijvoorbeeld als wij voor een second opinion worden ingeschakeld. Wij geven u een voorbeeld uit onze praktijk.

De situatie

Eén van onze Scheidingsplanners werd benaderd door een man, die samen met zijn vrouw middenin een scheidingstraject bij een ervaren advocaat/mediator zat. Hij twijfelde aan de juistheid van de draagkrachtberekeningen in verband met de partneralimentatie. Op zijn verzoek heeft onze Scheidingsplanner voor hem berekend wat volgens Tremanormen een passend bedrag voor de  partneralimentatie zou zijn. Samen met de cliënt werd uitgebreid afgestemd met welk inkomen en met welke kosten er rekening gehouden moest worden. Vervolgens is in een gesprek toegelicht hoe een draagkrachtberekening opgebouwd is en hoe de uitkomst gehanteerd moet worden. Gelukkig bleek het erg mee te vallen en keerde hij gerustgesteld terug naar zijn mediator.

Eind goed, al goed?

Toch kwam hij later met zijn vrouw terug. Ze wilden uitgebreid voorgelicht worden over de mogelijkheden om er toch voor te zorgen dat de vrouw de woning kon overnemen. Met de advocaat/mediator kwamen zij er niet uit en dreigde verkoop van de woning als enige mogelijkheid. Door onze Scheidingsplanner is er echter een passende oplossing gevonden door creatief gebruik te maken van een combinatie van financieringsmogelijkheden. Een oplossing die door onze expertise gevonden kon worden. Gelukkig kan de vrouw nu met de kinderen in de woning blijven wonen.

Moraal van het verhaal

Hoewel ze blij zijn dat zij de Scheidingsplanner voor een second opinion hebben ingeschakeld, gaven ze aan dat zij zich een hoop stress en extra kosten hadden kunnen besparen als zij direct de scheiding door ons hadden laten regelen. Ze realiseerden zich dat door onze financiële achtergrond wij vaak aan talloze praktische zaken denken, waar bijvoorbeeld advocaten en mediators niet bij stil staan. Maar gedane zaken nemen geen keer, dus adviseren deze klanten u om u vooraf goed te oriënteren op uw keuze, ondanks eventuele keuzestress. Wat is uw situatie, wat is voor u belangrijk, wat wilt u dat er goed geregeld wordt en wat past bij u, daar draait het om. Bedenk hierbij dat elke scheiding maatwerk is en dat er daardoor niet in standaardoplossingen kan worden gedacht. En omdat u beslissingen voor uw nieuwe toekomst moet nemen, zullen alle zaken die voor u geregeld moeten worden eerst kritisch bekeken moeten worden voordat u juiste keuzes kunt maken.